Baníci oplatili Lokomotíve tesnú jesennú prehru

25.03.2012 17:17

Futbalisti TJ Baník Ružiná majú za sebou tri odvetné duely, po ktorých si konto obohatili o sedem bodov. Na domácej pôde sa im zjavne darí lepšie, keďže na nej zdolali lídra z Bardejova a po remíze vo Zvolene si poradili aj s nebezpečnou košickou Lokomotívou.

RUŽINÁ. V 20. kole odvetnej časti aktuálnej futbalovej sezóny sa v Ružinej stretli tabuľkoví susedia. Zverenci Karola Praženicu hostili košickú Lokomotívu, na pôde ktorej zaznamenali na jeseň tesnú prehru 1:2. Kormidelníci obidvoch celkov sa zhodli, že víťazstvo domácich bolo zaslúžené.

 

Futbalisti Ružinej sa hneď od úvodného hvizdu rozhodcovskej píšťalky zahryzli do súpera. Počas prvého dejstva stretnutia držali opraty pevne v rukách a vypracovali si niekoľko sľubných šancí na skórovanie. Z nich sa ujali dve. Gólový účet stretnutia mohol v 11. min otvoriť Chromek, ktorý zachytil Boháčikovu prihrávku. Mieril však tesne vedľa. Boháčikov presný center našiel v 18. min Kuráka, ktorý sa ocitol v ideálnej pozícii, no ani on zoči-voči Giertlovi nepochodil. V tej istej minúte našiel štrbinu v hradbách hosťujúcej obrany Balaško a jeho hlavička skončila za Giertlovym chrbtom - 1:0. V 19. min Kurák odčinil svoj predošlý neúspech a prikrášlil polčasové skóre na 2:0. V 21. min mohol znížiť kapitán hostí Chemlo, ale pozorný Mucha bravúrne zakročil. V 22. min bol pri streleckej chuti Kamendy, ale Giertl včas vystihol jeho úmysel. V 24. min sa Giertla pokúšal prekonať Vaculčiak, no nepochodil. V 33. min pálil Chromek nad súperovu bránu. V 35. min vyrobili domáci poriadny závar pred bránou Lokomotívy, no zo sľubných šancí nedokázali nič vyťažiť.

V druhom dejstve sa domáci pokúšali zvýšiť svoj náskok a v 58. min si mohol dať repete Kurák, no tesne minul. V 60. min nebezpečne hlavičkoval Balaško, ale bez požadovaného efektu. V 63. min preletela lopta z Vaculčiakovej kopačky tesne ponad Giertlovu svätyňu. Záverečná minúta priniesla čestný úspech hostí, keď nariadený pokutový kop premenil Keresteš - 2:1.

Hlasy trénerov

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Vyhrali sme nad súperom, ktorý bol pred týmto stretnutím dva body za nami a má zápas k dobru, takže som spokojný. Divákom sme v závere trochu pošteklili nervy, ale iba našou chybou, pretože v prvom polčase sme si vypracovali dostatok šancí na to, aby sme vyhrávali oveľa väčším rozdielom. Súper mal prakticky len jednu šancu, ktorú Mucha zlikvidoval. V prvom dejstve sme boli jednoznačne lepší. V tom druhom sme tiež mali náznaky šancí, ale vo finálnych prihrávkach sme boli oveľa nepresnejší. Súper prakticky začal hrať posledných desať minút, keď sme my aj prestriedali. Trošku sa nám narušila koncepcia, nevedeli sme podržať loptu. Hostia si vytvorili tlak, z ktorého pramenil pokutový kop. Vyhrali sme však úplne zaslúžene. Mrzí ma, že Miloš Krško inkasoval štvrtú žltú kartu a tak pôjdeme do Košíc bez neho.“

Jaroslav Galko, tréner FC Lokomotíva Košice: „Hoci sa mi to ťažko hovorí, víťazstvo domácich je zaslúžené. Najmä počas úvodnej tridsaťminútovky mali hru vo svojich rukách, lepšie kombinovali a využili štandardnú situáciu na vsietenie úvodného gólu stretnutia. Vzápätí skórovali aj druhýkrát a mali dosť ďalších šancí. Naopak, my sme hrali zakríknuto a nevedeli sme sa presadiť. V prvom polčase sme mali jednu dobrú príležitosť, keď Miro Kráľ mal tutovku, no Mucha bravúrne vyrazil. Futbal v druhom polčase inak ako guláš nemôžem nazvať. Bola to len prekopávaná. Domáci disponujú starším, skúsenejším kádrom, pričom my máme v porovnaní s jeseňou dosť pozmenený káder.“

Slovo po zápase

Jozef Líška ml., člen realizačného tímu TJ Baník Ružiná: „Víťazstvo má teší a tiež mám radosť z aktuálneho postavenia v tabuľke. Mohlo byť však lepšie, no vo Zvolene sme sa sami pripravili o 1. priečku. Určite však nemôžem vyjadriť spokojnosť s druhým polčasom stretnutia s Lokomotívou. Tiež musím povedať, že už mi veľmi začínajú vadiť reakcie niektorých domácich fanúšikov, ktorí sú mojimi kritikmi. Vôbec nie som presvedčený o tom, či má vôbec zmysel robiť v tejto obci futbal na takej úrovni, na akej aktuálne je, či si to niektorí ľudia vôbec zaslúžia. Ak to však niekto vie robiť lepšie, veľmi rád mu klub odovzdám.


 

_5a.jpg