Ružiná dosiahla druhé jesenné víťazstvo

10.11.2012 21:55

 

RUŽINÁ. V auguste sa tešili šalianski chemici, keď na domácej pôde vyškolili baníkov z Ružinej a uštedrili im päťgólovú nádielku. Na sklonku jesene bola radosť na opačnej strane. Zverenci Vladimíra Rusnáka st. v 17. kole II. futbalovej ligy zaznamenali tri presné zásahy do brány Dusla. Hostia sa gólovo nepresadili. Domáceho trénera tešil plný bodový zisk, keďže Ružiná na jeseň dosiahla len druhé víťazstvo. Jeho kolega z hosťujúcej lavičky bol sklamaný. Potvrdil, že jeho zverenci hrali slabo. Tiež hovoril o dedinskom zápase, v ktorom podľa neho arbiter viac sympatizoval s domácim celkom.

 

V 19. min sa v dobrej pozícii ocitol hosťujúci Szabó, no mieril nepresne. Zoči - voči domácemu gólmanovi Michalíkovi stál aj v 21. min, no loptu z jeho kopačky stihol včas do bezpečia v sklze odkopnúť Ferenc. Vzápätí našiel štrbinu v obranných hradbách Dusla Boháčik, jeho presný center našiel voľného Marka, no ten sľubnú akciu nedotiahol do gólového konca. V 24. min sa o slovo prihlásil Chromek, keď jeho prudká strela tesne minula pravú žrď šalianskej brány. Stav na svetelnej tabuli sa po prvýkrát menil v 29 min., keď sa v čistej šanci ocitol Boháčik, no pálil len do gólmana Kolmokova. Dobiehajúci Ferenc však pohotovo zareagoval a odrazenú loptu poslal do siete Dusla - 1:0. Tesne pred polčasovou prestávkou mohol zvýšiť Boháčik, no lopta z jeho kopačky skončila v náručí Kolmokova. Domáci fanúšikovia sa mohli po druhýkrát radovať v 51. min avšak Blaščíkovi sa nepodarilo dopraviť loptu do prázdnej brány. Toto zaváhanie mohol odčiniť v 60. min, no ani tentokrát mu nebolo súdené vsietiť gól. V 61. min unikol domácej obrane Charizopulos, prihral Glendovi, ten však mieril nepresne. V 67. min mohol zrovnať skóre Charizopulos, ktorý zachytil a spracoval Čurgaliho prihrávku. Gólový úmysel mu však stihol prekaziť Hladík. V 70. min stiahol domáci tréner z ihriska Marka a na jeho miesto poslal aktuálne najlepšieho strelca Ružinej Kuráka. V 73. min sa ukázalo, že to bol dobrý ťah, keďže Kurák poslal domácich do dvojgólového vedenia - 2:0. V 78. min vyťažil z priameho kopu gól Aleš Urbánek - 3.0. Hostia sa pokúšali vsietiť aspoň čestný gól, no bezúspešne. V 83. spálil najväčšiu tutovku Dusla Gešnábel, proti ktorého prudkej strele sa domáci gólman Michalík blysol bravúrnym zákrokom. Do konca stretnutia ohrozila Šaľa domácu bránu už len v 88. min, no Štajer stihol loptu upratať do bezpečia.

Hlasy trénerov

Vladimír Rusnák st., tréner TJ Baník Ružiná: "Súpera sme sa obávali, keďže o jeho kvalite vieme. Preto sme zvolili taktiku, že budeme viac vychádzať zozadu a čakať na súperovu chybu. Moji zverenci dnes hrali veľmi disciplinovane a takticky. Vsietili tri góly a vypracovali si ďalšie sľubné šance. Hostia mali v podstate len jednu príležitosť na skórovanie a to v 83. min. Chlapcov musím pochváliť, pretože po prvýkrát stopercentne splnili to, čo sme si pred zápasom povedali. Plný bodový zisk ma naozaj veľmi teší. Verím, že chlapcov povzbudí do utorňajšieho zápasu so Šamorínom a tento výkon zopakujú."

Dušan Liba, tréner FK Slovan Duslo Šaľa: "Podali sme slabý výkon. Obrana sa nám rozpadla, keďže máme zranených hráčov. To nás však neospravedlňuje. Hráme II. ligu, no cítili sme sa ako na nejakom dedinskom zápase, keďže rozhodca domácim pomáhal ako mohol. No nechcem sa však vyhovárať. Hrali sme naozaj slabo."

Fakty zo zápasu

TJ Baník Ružiná - FK Slovan Duslo Šaľa 3:0 (1:0)

óly: 29. Ferenc, 73. Kurák, 78. Urbánek. ŽK: Gešnábel, Ďatko (obaja Šaľa). Rozhodoval: Smolák. Divákov: 220.

TJ Baník Ružiná: Michalík – Ferenc (87. Takáč), Štajer, Hladík, Urbánek – M. Marko (71. Kurák), Chromek, Strelka, Kamendy – Blačšík (82. Karásek), Boháčik. Tréner: V. Rusnák st.

FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Konopásek, Mujkoš, Mihálik (36. Gešnábel),Ďatko – Tomiš, Rehák, Charizopulos, Glenda (63. Lalák), Čurgali, Szabó (63. Gajdoš). Tréner: D. Liba.