Baníci vyprášili goralov

13.05.2012 18:57

V 27. kole III. ligy sk. Východ strelci Ružinej excelovali. Na domácej pôde doslova vyprášili súpera z chvosta tabuľky. Starú Ľubovňu zdolali vysoko 8:0. Počas stretnutia zasahovalo v bránach až päť gólmanov.

RUŽINÁ. Futbaloví fanúšikovia si uplynulú sobotu (12 .5.) prišli v Ružinej na svoje. Domáci celok vedený novým trénerom Jozefom Kostelníkom sa prezentoval krásnymi ôsmimi gólmi a množstvom šancí. Naopak, hostia zo Starej Ľubovne odchádzali so zvesenými hlavami, keďže sa im nepodarilo zaznamenať ani čestný úspech. Lodivodi obidvoch mužstiev sa zhodli na tom, že víťazstvo Ružinej bolo zaslúžené. Tréner Karol Kačmarčík sa však nechal počuť, že karty poriadne zamiešal podľa neho veľmi zlý výkon hlavného arbitra.

 

Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal skúsený Krško, ktorého hlavička po Kurákovom priamom kope rozvlnila sieť za chrbtom Partika Boďa – 1:0. O 4 minúty neskôr mali domáci opäť dôvod na radosť, keď Vaculčiak zvýšil na 2:0. Zásluhou Kamendyho už v 33. min ukazovala svetelná tabuľa stav 3:0. V 36. min mohol skóre prikrášliť, no trafil len brvno. V 43. min bolo pred Boďovou bránou opäť horúco, keď Kamendyho presnú prihrávku zúžitkoval Vaculčiak na vsietenie štvrtého gólu – 4:0.

Domáci mali navrch aj v druhom dejstve, keď sa v 51. min gólovo presadil Boháčik – 5:0. V 70. min sa na trávniku blyslo peknou akciou trio Kurák, Vaculčiak, Kamendy a posledne menovaný sa nemýlil – 6:0. V 83. min sa medzi žrde hosťujúcej brány postavil Petrus (Boďo sa zranil) a o 3 minúty neskôr došlo k výmene aj v domácej svätyni, kde Muchovo miesto zaujal Varga. V 87. min sa gólovo presadil striedajúci Máč, ktorý zvýšil na hrozivých 7:0. V 89. min opäť došlo k výmene v hosťujúcej bráne, keďže Petrus zahral rukou, za čo si vyslúžil červenú kartu. Na jeho miesto nastúpil Vresilovič. V 90. min opečiatkoval Strelka z priameho kopu žrď súperovej brány. Ešte v tej istej minúte zúžitkoval Strelkov center Kamendy na spečatenie výsledku stretnutia – 8:0.

Hlasy trénerov

Jozef Kostelník, tréner TJ Baník Ružiná: „S výsledkom stretnutia som spokojný. Napokon, bol to zápas o jednom mužstve. Súperovi sa nedarilo opustiť vlastnú polovicu, naopak, my sme boli efektívni v zakončení a chlapci hrali naozaj trpezlivo. Naše víťazstvo je určite zaslúžené.“

Karol Kačmarčík, tréner MFK Goral Stará Ľubovňa: „Všetko to začal rozhodca zlým verdiktom, zle nariadeným priamym kopom. Domáci dali prvý gól a uchytili sa. V ďalšom priebehu boli o dve triedy lepším súperom. Na našej strane sa to všetko rozsypalo, prišla zbytočná červená karta, zranenie brankára pri štvrtom góle, keď bol v päťke faulovaný, čo už rozhodca neodpískal. Takže výkon rozhodcu bol úplne zlý. Naše pomerne mladé mužstvo neunieslo ten nápor na psychiku. Ako som už povedal, mojich zverencov rozhodil rozhodca zlými verdiktami. Sú to mladí hráči, ktorých je už ťažké potom zmobilizovať. Takže tu bol hlavný problém. Víťazstvo domácich je zaslúžené.“

Futbalisti Ružinej potešili svojich fanúšikov.