Boldava sa odhlásil z 2.ligy..... Nadradila ju Ružiná

20.07.2012 11:01

MOLDAVA NAD BODVOU - Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž bude v ročníku 2012/13 určite bez deviateho tímu uplynulej sezóny FK BODVA Moldava nad Bodvou.

 

"Práve sme poslali oficiálny list Únii ligových klubov, ktorým sa odhlasujeme zo súťaže. Dôvod je dnes už pomaly klasický - financie," uviedol manažér klubu Imrich Lukács a dodal: "Účinkovanie v druhej lige nie je lacnou záležitosťou a my momentálne nevieme splniť všetky finančné požiadavky ÚLK."

Aký bude ďalší osud klubu, nechcel hovoriť. "Je to všetko otvorené. Určite musíme počítať s nejakými disciplinárnymi následkami. Všetko sa to bude vyvíjať podľa toho, aký bude verdikt ÚLK," pokračoval manažér.

Podľa jeho slov sa k futbalu v Moldave obrátili všetci chrbtom. "Stálo to na jednom sponzorovi. Pochopenie sme nenašli ani u predstaviteľov mesta. Vieme, že ani oni nemajú na rozdávanie, ale bez peňazí sa hrať nedá," povzdychol si Imrich Lukács.

Rezerva FK BODVA Moldava nad Bodvou účinkuje v III. lige skupine Východ. Je veľmi pravdepodobné, že hráči z A-čka budú hrať v tejto súťaži. "My všetci veríme, že sa situácia utrasie k všeobecnej spokojnosti. Ak by sa nám podarilo v budúcej sezóne uspieť v tretej lige a my prekonáme toto finančne nepriaznivé obdobie, je možné, že po ročnej pauze sa opäť bude u nás hrať druhá najvyššia súťaž," uzavrel Imrich Lukács.

Druhá najvyššia slovenská súťaž začne v piatok 20. júla zápasmi Podbrezoá - Bardejov a Senec - Liptovský Mikulášo. V sobotu mali byť na programe ďalšie štyri stretnutia, nie je však isté, či sa všetky z nich uskutočnia. Klub FK DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý hostí FC ŠTK 1914 Šamorín, má totiž problémy s mestom. Poslanci vypovedali platnosť zmluvy a primátor mesta zo Žitného ostrova nechal odpojiť prítok vody na štadión. Hrozí aj odstávka plynu a elektriny. 

"Moldavu nahradil zdolaný tím z baráže TJ Baník Ružína," uviedol   riaditeľ ÚLK pre II. ligu Dušan Keketi.

Z pozície nováčikov sa predstavia v súťaži FK Slovan Duslo Šaľa a Partizán Bardejov, teda víťazi III. ligy skupiny Západ, resp. Východ. Dodatočne sa do druhej ligy kvalifikoval aj Šamorín. Ten zdolal v barážovom zápase koncom júna zdolal práve Ružinú. Baráž sa musela hrať, keďže MFK Ružomberok neprihlásil svoje "béčko" (7. tím uplynulej sezóny II. ligy) do druholigovej súťaže. Z Corgoň ligy zostúpil klub z Dunajskej Stredy.