Ďalšie tri body pre Ružinú

08.04.2012 10:05

RUŽINÁ. Počas veľkonočných sviatkov zavítala na štadión Baník Ružiná rezerva Moldavy. Súper mal na svojom konte nelichotivú sériu, keď v predchádzajúcich šiestich stretnutiach nedokázal bodovať. Tréner domáci nemohol v stretnutí rátať s kapitánom Libičom (hráč má zastavenú činnosť), Boháčikom (4 ŽK) a na lavičke zostal Balaško. Od začiatku tak dostali príležitosť Jendrišek, Lupták a Peciar.

Ako prvý sa do streleckej listiny chcel zapísať hosťujúci Macaj, ale Muchu v domácej bráne neprekonal. Domáci futbalisti predviedli v 20. min rýchlu akciu po pravej strane, keď Kurák prihrával na hranicu pokutového územia Kamendymu, ale len tesne minul ľavú žrď. Na konci úvodnej polhodiny mali domáci možnosť zahrávať priamy kop. Loptu si postavil kapitán Kurák a z hranice 25 metrov poslal loptu za pomoci obrancu hostí do siete - 1:0. Od tohto momentu na ihrisku boli jednoznačne lepší domáci futbalisti , ktorí mohli zvýšiť skóre po akcii Kuráka s Jedrišekom, no jeho center Vaculčiak nezakončil ideálne. Vzápätí minul tesne pravú žrď Lupták. Tesne pred odchodom do kabín sa z pravej strany rútil na Vojtaška Kurák, ktorého brankár hostí stiahol za nohu a nariadený pokutový kop premenil v 43. min. Vaculčiak - 2:0.

Po zmene strán nastúpili domáci futbalisti s úmyslom pridať ešte aspoň jeden gól, k čomu mal najbližšie v 58. min. Jendrišek,  jeho strela z 18 m však tesne preletela ponad bránu. Potom začala domácim hráčom viaznuť súhra v strede poľa. Tréner sa pokúšal zmenami v zostane oživiť hru domácich, ale boli to hostia, ktorí začali byť čoraz nebezpečnejší a v 74. min po súboji Caban – Hanzeľ si pomohol domáci stopér vo vlastnom pokutovom území faulom. Sám faulovaný hráč hostí si postavil loptu na biely bod a znížil na 2:1. Gól dodal hosťom chuť do stretnutia, otvorili obranu a začali hrať vabank. V83. min vyskočil v pokutovom území domácich najvyššie Mačaj, ale s jeho hlavičkou si Mucha poradil. Následne na druhej strane šli domáci do prečíslenia 4 na 3,  Máč mohol dostať domácich opäť do dvojgólového vedenia, ale jeho zakončenie nebolo dostatočne razantné. Takisto mohol voliť prihrávku na úplne voľného Jendrišeka, ktorý mal pred sebou takmer prázdnu bránu.  V predposlednej minúte sa neovládol tréner hostí Danko a musel opustiť lavičku hostí. V záverečnej minúte unikol po ľavej strane Máč, prekľučkoval sa do pokutového územia, kde ho Mačaj zastavil nedovolene a Kurák z bieleho bodu stanovil výsledok stretnutia na konečných 3:1.

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná:  „V dnešnom zápase sme mali vynútené zmeny. Hrali sme v pozmenenej zostave, čo bolo na ihrisku cítiť hlavne v súhre mužstva. Do polčasu sme viedli 2:0, aj keď náš výkon nebol taký, aký by mal byť. V druhom polčase sme dostali sami súpera do hry pokutovým kopom na 2:1, ale v závere sme si vedenie ustrážili a dali sme ešte jeden gól. Spokojný môžem byť len s výsledkom, ale nie s hrou mužstva. Ak chceme vyhrávať aj na ihriskách súperov, tak sa naša hra musí jednoznačne zlepšiť.“ 

Tomáš Danko, tréner Moldavy B: „Bol to vyrovnaný zápas, o výsledku ktorého rozhodli iba detaily. V poslednej štvrťhodine sme už hrali vabank a otvorili sme hru, čo nám nakoniec nevyšlo. Gratulujem domácim a prajem im veľa úspechov do ďalších stretnutí.