Dve tesné prehry Ružinej v príprave

01.02.2012 10:03

RUŽINÁ. Zverenci kormidelníka TJ Baník Ružiná Karola Praženicu odohrali uplynulý utorok (24. 1.) na umelom trávniku LAFC druhý duel v rámci zimnej prípravy. V prvom prípravnom stretnutí si preverili svoju kondíciu v zápase proti Soboťanom. V druhom sa opäť stretli so súperom z vyššej futbalovej súťaže – SFM Senec, ktorý zimuje na 5. priečke druholigovej tabuľky s 25 bodmi na konte. Ružiná je pred odvetnou časťou sezóny na 2. priečke v tabuľke III. ligy Východ s 34 bodmi.

V prvom dejstve stretnutia boli futbalisti Senca aktívnejší, mali hernú prevahu aj šance, z ktorých pramenil úvodný gól stretnutia – 0:1. V druhom polčase bola už hra vyrovnanejšia, aj Ružiná si vypracovala niekoľko sľubných šancí na vyrovnanie, no bez úspechu v zakončení. Ďalší gól už v stretnutí nepadol.

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Najmä v prvom polčase bolo na našej strane badať dosť chýb. Sme však na začiatku prípravy a aktuálne sa venujeme zvyšovaniu kondičnej pripravenosti, no postupne prejdeme aj na technické a taktické stránky hry. S prvým polčasom dnešného stretnutia som určite nebol spokojný. Súper bol aktívnejší a zaslúžene vyhrával. V druhom polčase sme zvýšili aktivitu, vypracovali si šance na skórovanie a hra bola vyrovnanejšia. Zápas splnil to, čo som od neho očakával. Hráči boli v pohybe, hrali. Napokon, zápas je tá najlepšia príprava. Bolo vidieť, že sme doposiaľ netrénovali na umelej tráve, najmä pri nepresnostiach v prihrávkach. Zápas absolvovali aj dvaja noví hráči zo Sásovej. Káder určite potrebujeme nielen doplniť, ale predovšetkým skvalitniť.“

Zimná príprava futbalistov Ružinej pokračovala uplynulú sobotu (28. 1.) ďalším prípravným duelom. Počas neho si svoju kondíciu otestovali v stretnutí s papierovo slabším súperom z rovnakej súťaže - Kremničkou. Počas prvého dejstva boli zverenci K. Praženicu aktívnejší a vypracovali si dvojgólový náskok. V druhom polčase sa však obraz hry zmenil a Ružiná napokon podľahla Kremničke tesne 3:4. V drese Ružinej sa gólovo presadili Strelka, Boháčik a Vaculčiak (z 11 m).

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: "S prvým polčasom môžem vyjadriť spokojnosť. Hrali sme, bránili, aj prechod do útoku bol v poriadku. Naopak, druhý polčas nám absolútne nevyšiel. Došlo k prestriedaniu, Muchu vystriedal v bráne Varga, dole išli Chromek s Boháčikom, Miloš Krško sa vysunul z obrany vyššie do zálohy, vyskúšal som aj stopérsku dvojicu Libiča s Cabanom. Rozostavenie sa celkovo pomenilo. Zrejme to nebol dobrý ťah, pretože celkovo spolupráca hráčov nebola vôbec v poriadku."