Miloš Krško sa blysol hetrikom

22.04.2012 19:00

Futbalisti Ružinej zdolali na svojej pôde ďalšieho silného súpera. O výsledku stretnutia rozhodol skúsený obranca Miloš Krško, ktorý sa osvedčil na hrote útoku. V rozpätí jedenástich minút vsietil tri góly.

RUŽINÁ. V Úvode zápasu nevyužili šance domáci Kamendy a Boháčik. Po štvrťhodine sa nad ružinským štadiónom čerti ženili a tri minúty padali intenzívne krúpy. V 19. min obhodil Kurák brankára hostí Budinského, no hostí ratoval obranca Chrupáč. V ďalšom priebehu hry domáci súpera tlačili, ale bez gólového efektu. Hostia hrozili brejkmi a po jednom z nich, v 41. min unikol Andrej Nemec, zacentroval pred bránu a Slančík otvoril skóre stretnutia – 0:1. O minútu neskôr mohol zrovnať skóre Kamendy, ale jeho strelu bravúrne gólman hostí vyrazil na roh.

Počas polčasovej prestávky domáci tréner preskupil zostavu, na hrot poslal Krška a ten sa mu za to odmenil hetrikom v rozpätí jedenástich minút, keď prvý trafil spoza 16-tky, druhý hlavičkou rovnako zo 16-tky do šibenice a tretí tiež hlavou po dlhom autovom vhadzovaní. Počas záverečnej polhodiny si domáci víťazstvo ustrážili, hostia začali hrať tvrdo, miestami až zákerne, z čoho pramenili štyri žlté karty. V nadstavenom čase mohol znížiť hlavičkou Poliach, ale hlavičkoval nad Muchovu bránu.

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Dnes sme nastúpili proti štvrtému mužstvu v tabuľke a tretiemu silnému mužstvu, ktoré sme aj zdolali. Som veľmi šťastný, že sa nám to podarilo. V prvom polčase sme hrali dobre, mali sme aj gólové šance, ktoré sme však nevyužili. Súpera sme pozorne bránili a prakticky do ničoho nepustili až na jeden rýchly brejk, po ktorom sme na nešťastie inkasovali. Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním otočiť výsledok stretnutia, preskupil som zostavu, na hrot útoku som poslal Miloša Krška. Tento ťah mi aj vyšiel, keď Krško dosiahol hetrik. Som šťastný, že sme zdolali všetkých troch silných súperov a to Bardejov, Lokomotívu Košice a teraz béčko banskobystrickej dukly. Rovnako ma teší, že sa nám podarilo zvíťaziť v druhom domácom zápase po sebe, pretože platí pravidlo, že nie vždy sa podarí mužstvu zvíťaziť v dvoch po sebe nasledujúcich dueloch.“

Mário Auxt, tréner Dukly B. Bystrica B: „V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, súpera sme pozorne bránili, vyrážali sme do nebezpečných protiútokov a po jednom sme aj skórovali. V druhom polčase sme už tak dobre nehrali, robili sme taktické chyby a neubránili sme vysokého Krška, ktorý nám dal tri góly a rozhodol tak zápas.“

 
Miloš Krško sa na hrote útoku osvedčil. V zápase proti rezerve banskobystrickej Dukly zaznamenal hetrik.
   Miloš Krško sa na hrote útoku osvedčil. V zápase
proti rezerve banskobystrickej Dukly zaznamenal hetrik.