Obranné hradby Vranova statočne odolávali Ružinej

18.04.2012 18:25

Stretnutie Ružinej s Vranovom dopadlo lepšie pre domácich. Najtesnejšie víťazstvo Baníka zariadil Radoslav Máč.

RUŽINÁ. V predohrávke 33. kola III. futbalovej ligy Východ (17. 4.), hostila Ružiná súpera z Vranova nad Topľou. Ten sa pred stretnutím nachádzal na 7. priečke v tabuľke s 37 bodmi na konte. Východniari pricestovali do Novohradu v omladenom zložení, keďže im vypadlo sedem hráčov zo základnej zostavy. Možnosť presadiť sa na ihrisku skúseného celku tak dostali dorastenci. Proti dobre organizovanej defenzíve Vranova sa domácim veľmi ťažko presadzovalo. V druhom polčase však zvýšili dôraz a bojovnosť, z ktorej napokon pramenil jediný gól stretnutia. O plnom bodovom zisku Ružinej rozhodol v 67. min. Radoslav Máč.

O prvú zmenu na svetelnej tabuli sa mohol v 6. min postarať Krško, ktorý hlavičkoval vedľa. V 18. min pálil nad Kamendy. V 33. min Mako v hosťujúcej bráne pohotovo zakročil proti priamemu kopu Kamendyho z 20 metrov. V 40. min sa skúsený Mucha vyznamenal zákrokom proti Dvorjakovej jedovatej strele. V 44. min chcel snahu hostí korunovať úspechom Hatok, no pozorný Mucha bol na mieste.

V druhom dejstve domáci pridali na dôraze, čo sa im oplatilo, keď v 67. min vybojoval loptu Vaculčiak a jeho prihrávku zúžitkoval Máč na otvorenie gólového účtu stretnutia – 1:0. Stav mohol v 69. min prikrášliť Boháčik, no hlavičkoval vedľa. V 72. min bol Máč opäť pri streleckej chuti, no Mako brilantne zakročil. O minútu neskôr vychytal Ferenca aj Kamendyho. V 80. min bolo pred hosťujúcou bránou opäť horúco, keď sa v ideálnej šanci ocitol Vaculčiak, no zrazil sa s vybiehajúcim Makom, v ktorého náručí lopta skončila. Počas záverečnej desaťminútovky a tiež nadstavenej dvojminútovky sa domáci pokúšali zvýšiť svoj náskok, naopak, Vranov sa snažil zrovnať skóre. Stav sa však už nezmenil a domáci si zaknihovali zaslúžené víťazstvo.

Povedali po zápase

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Bol to veľmi ťažký zápas, prakticky sa hralo na súperovej polovici ihriska. Potvrdilo sa, že Vranov nedostáva veľa gólov, jeho výsledky sú väčšinou 0:0, 1:0, či je to už víťazstvo alebo prehra. Hostia mali naozaj veľmi dobre zorganizovanú defenzívu a počas prvého dejstva sa nám ťažko presadzovalo. Chceli sme hrať kombinačne, no bohužiaľ to nešlo, keďže ako som už spomenul, Vranov vynikal dobrou obranou. V druhom polčase sme to trošku zjednodušili, išli sme viac na nakopávané a odrazené lopty, zvýšili sme dôraz a napokon sme dosiahli to, čo sme chceli, teda dali sme gól a zvíťazili sme, podľa mňa zaslúžene.

Alojz Lehocký, tréner MFK Vranov Nad Topľou: „Na dnešný zápas sme cestovali s malou dušičkou. Máme veľké problémy, keďže sedem hráčov zo základnej zostavy nám zostalo doma. Pricestovali sme s piatimi dorastencami, takže hrali sme to, na čo sme mali. Keby sme boli v silnejšom zložení, tak by sme sa viac pokúšali presadiť aj v útočnej činnosti. Tentokrát sme sa sústredili viac na bránenie a snažili sme sa ísť do rýchlych protiútokov. Domáci mali s nami dosť problémy. V obrane sme hrali dobre. Škoda, že sa nám nepodaril nejaký brejk, z ktorého by sme mohli dať gól. Domáci sa snažili a napokon aj skórovali. Ich víťazstvo je podľa mňa zaslúžené.

Miloš Krško, obranca TJ Baník Ružiná (bývalý futbalový reprezentant a účastník olympijského futbalového turnaja v Sydney v roku 2000): „Zápas sa nevyvíjal úplne najlepšie, pretože sme sa začali zbytočne trápiť, spravili sme nejaké chyby v obrane. Chvalabohu, že nás súper za to v prvom polčase nepotrestal. Pred vstupom do druhého dejstva sme si povedali, že našu hru trochu zmeníme, začneme viacej bojovať a nie hrať profesorsky. Napokon sa nám podarilo vsietiť gól a myslím si, že minimálne o ten gól sme boli lepší. Súperovi však všetka česť, odohral veľmi kvalitné stretnutie, no aj tak si myslím, že naša prevaha vyústila do zaslúženého víťazstva.“