Remíza zosadila Ružinú z trónu

20.03.2012 02:14

Na špici treťoligovej tabuľky zotrvali futbalisti Ružinej len týždeň. Po ich remíze vo Zvolene sa líderskej pozície opäť chopil Bardejov, ktorý zdolal Dolnú Ždaňu vysoko 5:0.

ZVOLEN/RUŽINÁ. V 2. kole aktuálnej sezóny futbalisti Ružinej zdolali na domácom trávniku zvolenskú Lokomotívu vysoko 5:0. Jarná odveta bola na góly chudobnejšia. V prvom dejstve sa ich diváci nedočkali, chlieb sa lámal až v záverečnej minúte stretnutia. Domáca Lokomotíva sa dostala do vedenia zásluhou Debnárovho premeneného pokutového kopu. Ružinú napokon stihol spasiť Máč, ktorého gól v úplnom závere znamenal aspoň deľbu bodov.

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Na zápas sme vycestovali s úmyslom zvíťaziť, bohužiaľ, nevyšlo nám to. V prvom dejstve sme mali viac z hry, vypracovali si niekoľko šancí, no bez efektívneho zakončenia. V úvodných minútach stretnutia mohol skórovať Tomáš Boháčik, no nepodarilo sa mu Libičovu nepresnú prihrávku usmerniť do súperovej brány. Domáci hrozili po štandardných situáciách a skrumážach. V druhom polčase sme chceli strhnúť víťazstvo na našu stranu, vypracovali sme si dobré šance, no opäť sa nám nepodarilo streliť gól. V záverečnej pätnásťminútovke sme hrali s Krškom a Máčom na hrote. V poslednej minúte arbiter nariadil penaltu, o ktorej by sa dalo diskutovať. Z nej pramenil úvodný gól stretnutia. Vzápätí Máč aspoň vyrovnal. Veľmi som si prial, aby sme vyhrali, no máme len bod. Teraz sa musíme sústrediť na ďalšie majstrovské stretnutia. Napokon, odvetná časť je ešte dlhá. Našim cieľom je skončiť v tejto sezóne lepšie ako vlani. Urobíme všetko pre to, aby sme ho splnili.“

V záverečnej minúte spečatil výsledok stretnutia Radoslav Máč. Jeho gól znamenal
pre Ružinú bod.