Ružiná 1:2 Bardejov

01.09.2012 21:58

Ani v 7. kole II. futbalovej ligy zverenci lodivoda TJ Baník Ružiná Jozefa Kostelníka neokúsili chuť výhry. V súboji nováčikov si tri cenné body vybojovali bardejovskí "partizáni."

RUŽINÁ. Futbalisti Ružinej hostili v prvú septembrovú sobotu súpera z Bardejova. Obidva celky si v uplynulej sezóne merali sily v III. lige sk. Východ, pričom na jar ružinskí "baníci" doma zdolali Bardejovčanov presvedčivo 3:0. Tentokrát sa z plného bodového zisku v malej Novohradskej obci tešil celok z východného Slovenska. Domácich, podržal najmä vynikajúco chytajúci gólman Ján Mucha.

 

Do listiny strelcov sa ako prvý mohol zapísať domáci legionár Teixeira, ktorý pálil tesne vedľa. V 13. min sa o slovo prihlásil hosťujúci Seman, ktorého strelu Mucha stihol vyraziť pred seba a dobiehajúci Grohoľ opečiatkoval brvno domácej brány. Snaha domácich o vsietenie úvodného gólu stretnutia vyvrcholila v 38. min, keď lopta z kopačky Teixeiru skončila za chrbtom Čikoša - Pavlička - 1:0. Ešte pred polčasovou prestávkou mal šancu na zvýšenie domáci kapitán Boháčik, no zoči - voči gólmanovi Bardejova zaváhal.

Vstup do druhého polčasu sa lepšie vydaril Bardejovu, keď zrovnať skóre mohol Seman. Kicova družina sa však predsa len dočakala, keď v 59. min unikol po pravej strane Kuhajdík, prihral voľnému Grohoľovi, ktorý sa nemýlil - 1:1. V  65. min mohol Bardejov poslať do vedenia Kundra, no nemal presnú mušku. V 67. min sa v sľubnej pozícii ocitol Boháčik, no Čikoš - Pavličko bol na mieste. Vzápätí domáci kapitán Boháčik opäť neuspel, keď Teixeirovu prihrávku usmernil rovno do náručia bardejovského brankára. Následne sa vyznamenal domáci gólman Mucha, ktorý bravúrne zlikvidoval strely Kundru a Kuhajdíka. Ďalší dôvod na radosť hosťom priniesla 75. min, keď po ľavej strane unikol Grohoľ, prihral voľnému Kuhajdíkovi, ktorý upravil na 1:2. V závere stretnutia sa domáci snažili vyrovnať, no Kurákove strelecké chúťky zmarila pozorná obrana bardejova a následne z priameho kopu pálil nad. Bod pre Ružinú mohol vybojovať M. Líška, no lopta z jeho kopačky tesne mihula svoj cieľ.

Hlasy trénerov

Jozef Kostelník, tréner TJ Baník Ružiná: "Dnes sme odohrali dosť nešťastný zápas, v ktorom sme prehrali, no určite sme neboli horší. V prvom polčase sme to mali dobre rozohrané, Bardejov vyčkával na vlastnej polovici, napriek tomu sme sa dokázali gólové presadiť. Veľkú šancu na zvýšenie mal Tomáš Boháčik. Do druhého polčasu sme nastúpili s tým, že to uhráme, že to prelomíme, no nepodarilo sa nám to. Ešte stále sa len spoznávame, zisťujeme, čo v ktorých hráčoch je. Dnes sme hrali proti súperovi, ktorí má silné individuality na každom jednom poste a to sa aj prejavilo. My sme sa dopustili dvoch - troch chýb, za ktoré nás hostia potrestali. V druhom polčase sme nevyužili tri - štyri príležitosti na skórovanie. Nič sa nedá robiť, musíme ďalej pracovať, pretože len prácou sa to zlomí. Nemôžeme klesať na duchu. Dali sme sa na kaskadérstvo, tak musíme bojovať ďalej."

Rastislav Kica, tréner FK Partizán Bardejov:"Do zápasu sme vstupovali s cieľom neprehrať aj keď sme vedeli, že domáci ešte v tejto sezóne neokúsili chuť víťazstva. Preto sme boli v stretnutí pomerne trpezliví. Hneď v úvode prvého polčasu si súper vybojoval dva rohové kopy, ale od tohto momentu sme už dominovali. Nevyužili sme tri gólové príležitosti, ktoré sa nám naskytli a inkasovali sme lacný gól. Do druhého dejstva sme nastúpili s úmyslom otočiť stav stretnutia, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené. Čo sa týka druhého dejstva, musím poďakovať najmä nášmu gólmanovi, ktorý nás podržal, ale  vďaka domácim útočníkom, ktorí sa dostali možno do troch - štyroch gólových príležitostí, no v zakončení boli nepresní.

 

Fakty zo zápasu

TJ Baník Ružiná – Partizán Bardejov 1:2 (1:0)

Góly:  38. Teixeira – 59. Grohoľ, 75. Kuhajdík. ŽK: M. Líška, Kurák, Balaško – Seman, Kundra, Kuhajdík, Dupkala. Rozhodoval: Hracho. Divákov: 350.

TJ Baník Ružiná: Mucha – Balaško, Krško, Štajner , Ferenc – Kurák, M. Líška, Strelka (55. Ometák), Urbánek (75. Chomistek) – Boháčik, Teixeira. Tréner: J. Kostelník.

Partizán Bardejov: Čikoš-Pavličko – Andraščík, Staš, Palša, Kica – Grohoľ, Seman, Kundra (78. Dupkala), Kuhajdík – Cuprišin (67. Dzurik), De Azevedo (90. Hanuščák). Tréner: R. Kica.

 

Foto zo zápasu nájdete na: https://novohrad.sme.sk/c/6517992/ii-liga-ruzina-bardejov.html