Ružiná pohodlne zosadila lídra z trónu

10.03.2012 12:35

Zverenci kormidelníka TJ Baník Ružiná Karola Praženicu odplatili Bardejovu jesennú prehru a vyšplhali sa na špicu tabuľky.

RUŽINÁ. „Určite to bude ťažký zápas. Napokon, Bardejov nie je náhodou lídrom súťaže. Urobíme všetko pre to, aby sme mu vrátili prehru z prvého vzájomného duelu v tejto sezóne,“ avizoval pred vstupom do futbalovej jesene kormidelník TJ Baník Ružiná Karol Praženica. Jeho zverenci zimovali na 2. priečke, pričom na Bardejov strácali len 3 body. Pred odvetou sa preto očakával napínavý boj o špicu tabuľky. Z cenného víťazstva sa napokon tešila Ružiná. Jej radosť umocnilo aj čisté Muchovo konto.

Ružiná si ani nemohla želať lepší vstup do prvého jarného zápasu. Už v 24. min stretnutia s lídrom z Bardejova ukazovala svetelná tabuľa stav 3:0. V 2. min bol v pokutovom území hostí nedovolene atakovaný Vaculčiak a Kurák premeneným pokutovým kopom otvoril gólový účet stretnutia – 1:0. V 12. min zdvihla divákov zo sedadiel ukážková krížna strela Kamendyho, po ktorej sa opäť menilo skóre – 2:0. Po tejto studenej sprche sa zobudili aj hostia, štrbinu v hradbách domácej obrany našiel Tomko, prihral T. Zápotokovi, ktorý však ani na trikrát nedokázal streliť kontaktný gól. Ďalší dôvod na radosť mali domáci v 24. min. Akciu po krídle potiahol Kurák, prihral pred hosťujúcu bránu a Vaculčiak s prehľadom zvýšil na 3:0. Do konca prvého dejstva vyskúšal Muchovu pozornosť T. Zápotoka, no domáci gólman ukázal svoje kvality. Tesne pred odchodom do šatní sa Ružinej ešte naskytla šanca prikrášliť polčasové skóre, no po Kurákovej akcii Boháčik z voleja prestrelil súperovu bránu.

Bojovnosť a nasadenie na oboch stranách nepoľavili na v druhom dejstve. Šance dobiedzajúcich hostí Mucha bravúrne likvidoval, zaskvel sa najmä pri Hanuščákovej jedovatej hlavičke. V 69. min si Kamendy mohol dať repete, no gólman Bardejova bol na mieste. V 75. min bol pri streleckej chuti Vaculčiak, no ani on nepochodil. Na opačnej strane sa snažil vsietiť čestný gól Kundra, ale domáca obrana jeho pokus zblokovala a Cuprišin následne trafil len bočnú sieť. V závere stretnutia sa Bardejovu predsa len podarilo poslať loptu za Muchov chrbát, no jeho radosť bola predčasná, keďže arbiter odmával ofsajd. Z prvých troch cenných jarných bodov sa napokon zaslúžene radovali domáci.

Hlasy trénerov 

Karol Praženica, tréner TJ Baník Ružiná: „Určite som s výsledkom spokojný. Do zápasu sme vstúpili s úmyslom nepúšťať súpera do nejakých veľkých šancí a chceli sme sami hrať futbal, čo sa nám aj podarilo. V prvom polčase sme vsietili tri góly a v druhom sme už viac-menej len kontrolovali hru. Chceli sme hrať viac dopredu, no Bardejov má kvalitné mužstvo, ktoré nás extrémne nepúšťalo do vyložených šancí. Určite nás tento výsledok povzbudil a budem rád, keď sa nám ho podarí potvrdiť aj v ďalších zápasoch.“

Mikuláš Komanický, tréner FK Partizán Bardejov: „Žiaľbohu, stalo sa nám to najhoršie, čo sa mohlo stať. Naplnili sa moje predzápasové obavy. Prakticky celá naša obrana fungovala v novom zložení, keďže nám chýbali zranení Staš a Kica a vykartičkovaný Palša. Prejavilo sa to hneď na začiatku stretnutia, keď sme do 24. min. inkasovali až trikrát po hrubých chybách v obrane. Je to naozaj hrozné dostať v tak krátkom čase tri góly, pretože za celú jeseň sme ich dovedna dostali len 17. Domáca efektivita bola stopercentná. Dovolím si tvrdiť, že v porovnaní s Ružinou sme si vypracovali viac čistejších šancí na skórovanie, žiaľ, nevyužili sme ich. Vždy však vyhráva ten, kto dáva góly, takže dnešný výsledok je spravodlivý.“

 

Bojovnosť a nasadenie nechýbali ani na jednej strane.