V stretnutí s Michalovcami baníci nevydolovali ani bod

28.07.2012 23:15

Ružiná ma za sebou druholigovú premiéru. V stretnutí so súperom z východného Slovenska sa však z bodového zisku netešila. Až do 81. min bol výsledok zápasu na vážkach. Napokon po Boháčikovej spálenej tutovke rozhodol legionár Gamkrelidze.


RUŽINÁ. Zverenci kormidelníka TJ Baník Ružiná absolvovali po svojej výrazne krátkej letnej príprave druholigovú premiéru. Dnes 28. 7. hostili súpera z Michaloviec, ktorý po uplynulej sezóne uzatváral päťlístok najúspešnejších tímov účinkujúcich v II. lige. Až do 81. min ukazovala svetelná tabuľa nerozhodný stav 1:1. Zemplín však poslal do vedenia Gamkrelidze, ktorý sa gólovo presadil tesne po Boháčikovej spálenej tutovke. Lodivod hosťujúceho celku Albert Rusnák hovoril po zápase o totálnom zlyhaní svojich zverencov v koncovke. Tiež nebol nadšený z výkonu Stana Danka a pár ďalších hráčov. Jeho kolega z domáceho tábora Jozef Kostelník potvrdil, že svoje urobila aj enormne krátka letná príprava Ružinej. Rezervy videl najmä v rámci obrannej štvorice.

V úvodnej pätnásťminútovke bol pri streleckej chuti najmä Hamuľak, ktorý je novohradskej futbalovej verejnosti známy aj zo svojho pôsobenia v lučeneckom LAFC. Už v 5. min otvoril gólový účet stretnutia - 0:1. V 11. min sa vďaka nemu mohol opäť meniť stav na svetelnej tabuli, keď lopta z jeho kopačky tesne minula Muchovu bránu. Strelecké chúťky ho neopúšťali, keď v 14. min proti jeho jedovatej strele Mucha brilantne zakročil. V 21. min narobil pred domácou bránou prievan Gamkrelidze, no bez gólového efektu v zakončení. Následne našiel štrbinu v obranných hradbách Ružinej Zonzon, Mucha bol však namieste. Tesne pred odchodom do šatní mali dôvod na radosť aj domáci, keď v 44. min, po sérii rohových kopov, zahrali Michalovčania v pokutovom území rukou a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Ten premenil Mário Kurák - 1:1. 

V druhom dejstve sa súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 75. min Jurčov úmysel Mucha včas vystihol. V 81. min sa zoči - voči gólmanovi hostí ocitol v sľubnej šanci Boháčik, no lopta napokon skončila v Brédovom náručí. Pár sekúnd nato výsledok stretnutia spečatil v 81. min legionár Gamkrelidze.

Hlasy trénerov

Jozef Kostelník, tréner TJ Baník Ružiná: "Bol to náš prvý druholigový zápas a na niektorých hráčoch bolo badať nervozitu, keďže nevedeli, čo majú čakať od tejto súťaže. My sa prakticky ešte len skladáme, dávame dokopy mužstvo. Mali sme také, dá sa povedať, tri tréningy. Len deň pred týmto zápasom nám pribudli štyria noví hráči, z ktorých traja už dnes hrali. To sa sa samozrejme odrazilo aj na našom výkone a to najmä v rámci obrannej štvorice, kde boli spomínaní traja noví hráči. Nefungovali nám obranné herné kombinácie a najmä v prechodovej fáze, kedy po strate lopty sa súper dostal v prvom polčase do troch šancí a v druhom rovnako. Nakoniec sa v 81. min dostal súper do vedenia, no tesne predtým mohol dať pri troche šťastia gól Boháčik a mohli sme vyhrať. V našom prípade bola citeľná absencia Miloša Krška, no v utorňajšom zápase v Rimavskej Sobote by už mal byť k dispozícii. Určite musíme pracovať. Nie je dôležité, kde sme dnes, ale kde budeme na konci sezóny."

Albert Rusnák, tréner MFK Michalovce: "S výsledkom som spokojný, keďže do Ružinej sme cestovali s cieľom trojbodového zisku, čo sme aj splnili. Z môjho pohľadu sme však dnes totálne zlyhali v koncovke vo finálnej fáze, kde do 20. min malo byť 0:4 a kľudne si odohráme zápas. Chlapcom som v kabíne hovoril, že určite bude veľa štandardných situácií, domáci z toho určite budú ťažiť, čo sa aj potvrdilo. Paradoxom je, že za stavu 1:1 sme mohli inkasovať, no z následného protiútoku sme upravili na 1:2. Podľa mňa to bol zbytočne nervózny zápas, keďže už dávno sme mohli rozhodnúť, no ako som povedal, dnes sme totálne zlyhali v koncovke. Trošku ma mrzí, ze Stano Danko odohral veľmi zlý zápas. Síce vekom je ešte len dorastenec, no nehrá túto súťaž nejaký ten polrok, ale dlhšie. Tiež ma prekvapilo aj ďalších pár hráčov, ktorí dnes nepodali aspoň ten svoj štandardný výkon. Čo sa týka Ružinej ako nováčika v súťaži, tak určite bude potrebovať ešte nejaký čas, pretože najmä v druhom polčase bolo badať, že už kondične odišli, že to už nebolo ono. Držím im palce, nech pritiahnu na svoje zápasy ľudí, či už doma alebo vonku a nech zatraktívnia túto súťaž. Dúfam, že poskladajú dobré mužstvo a budú platným účastníkom II. ligy.

Prvý druholigový gól Ružinej padol z Kurákovej kopačky

Autorom premiérového druholigového gólu Ružinej je kapitán ružinského celku Mário Kurák. V uplynulej sezóne nastrieľal v III. lige východ 13 gólov a v konečnej bilancii strelcov obsadil 3. priečku. V stretnutí s Michalovcami si otvoril svoje tohtosezónne gólové konto, keď sa v 44. min nemýlil pri pokutovom kope. Žiaľ, bol to jediný úspech baníkov v stretnutí so Zemplínom.

"Mrzí ma, že sa nám nepodarilo uhrať aspoň bod, pretože na jeho zisk sme určite mali. Škoda Tomášovej Boháčikovej nepremenej šance. Mohli sme zvíťaziť a bola by oslavovala celá dedina. Určite to mrzí nielen mňa, ale celé mužstvo, pretože tento zápas sme veľmi chceli vyhrať. Verím, že v Rimavskej Sobote sa nám podarí zabodovať naplno. Čo sa týka súpera, tak som určite od neho očakával viac. My sme v súťaži, v ktorej Michalovce už roky pôsobia, nováčikom a dovolím si tvrdiť, že sme vôbec neboli horší. Ako som povedal, pokojne sme mohli zvíťaziť," vyjadril sa Mário Kurák.